martes, 13 de enero de 2015

Parc Natural de la Muntanya de Montserrat 31.01.2015

Sortida guiada d'un matí a la part sud-est de la Muntanya de Montserrat. Pels diferents senders ens acostarem a a una de les zones més adients per a observar l'esquiu Pela-roques Tichodroma muraria, i amb una mica de sort, les Cabres salvatges Capra pyrenaica que romanen per les parts més altes.


Quin serà el trajecte?

Quedarem a les 07:30h a l’aparcament de l’estació de tren del Prat de Llobregat on farem el repartiment de cotxes. Primerament anirem direcció a l'aparcament de can Maçana, on deixarem els cotxes i caminarem direcció al refugi de Vicenç Barbé. La pujada és força agraïda i gens forta, on anirem parant als diferents trams per tal d'observar la majoria d'ocells de la zona. El camí de retorn el farem per la banda nord de la muntanya, passant pel Coll de Porc, una suau baixada que ens durà de nou a l'aparcament, visitant abans altres ambients molt més propicis per a observar el Pinsà borroner Pyrrhula pyrrhula, el Falcó pelegrí Falco peregrinus o fins i tot la Salamandra Salamandra salamandra. Tot plegat, un recorregut de no més de quatre hores sense gaire esforç i amb unes vistes impressionants!


Com ens organitzarem per esmorzar?

Ens haurem de dur cadascú el seu entrepà o tapper. A mig camí, durant l'estància al refugi, tindrem temps d'esmorzar tot just mirem de trobar els primers pela-roques.


Cal dur alguna cosa més?

Simplement els binocles i un calçat adient per a caminar per la muntanya. També cal dur, per si de cas, roba d'abric ja que a primeraa hora del dia la temperatura encara serà freda.  Nosaltres portem el telescopi per gaudir dels ocells amb major claretat.


Quin preu te la sortida?

No hi ha preu. Un cop més farem servir la “taquilla inversa”. En el suposat cas que el participant decideixi col.laborar, sempre serà de manera autònoma i en funció de les expectatives acomplertes.




IMPORTANT: cal inscripció prèvia enviant un mail a ecodelta.sortides@gmail.com deixant el vostre nom i cognoms, un telèfon mòbil de contacte






Foto: Ferran López



Foto: Víctor Cañadas

Foto: Víctor Cañadas






Foto: Víctor Cañadas








No hay comentarios:

Publicar un comentario