domingo, 2 de marzo de 2014

Parc Natural del Cadí i voltants 29.03.2014

Sortida ornitològica de tot un dia, en la qual visitarem diferents indrets de muntanya, prats alpins i riberes pirinenques, buscant totes les espècies pròpies d’aquests ambients.


Quin serà el trajecte?

Quedarem a les 07:30h a l’aparcament gratuït del costat de l’estació de tren del Prat de Llobregat (veieu mapa). Un cop fet el repartiment de gent, marxarem direcció a La Pobla de Lillet, passant per Manresa i Berga. En aquest primer poble, farem una breu parada per esmorzar, prendre un cafè  o comprar els entrepans pel dinar. Tot seguit, pujarem direcció a Castellar de n’Hug on farem la primera parada per tal d’observar el Picot negre (Dryocopus martius) i el Picot garser gros (Dendrocopus major). En arribar als prats alpins, deixarem el cotxe i caminarem per una de les millors zones per poder observar la Perdiu xerra (Perdix perdix) i on potser encara trobem els darrers Pardals d’ala blanca (Montifringilla nivalis), entre moltes altres espècies. Finalment, anirem direcció Ribes de Freser, fent una breu parada a Sant Joan de les Abadesses, on observarem a curta distància la Mallerenga d’aigua (Poecile palustris).




Quins ocells podrem veure?

Bàsicament espècies d’ambients alpins i subalpins amb boscos de pi negre i pi roig. Les més destacables seran: Voltor comú, Trencalòs, Àliga daurada, Àliga marcenca, Falco pelegrí, Perdiu xerra, Picot negre, Picot garser gros, Cotoliu, Grasset de muntanya, Merla d’aigua, Merla de pit blanc, Mallerenga d’aigua, Pica soques blau, Gralla de bec vermell, Pardal roquer, Pardal d’ala blanca, Verderola, Pinsà borroner, Trencapinyes, Sit negre. 


Com ens organitzarem per dinar?

L’esmorzar serà a La Pobla de Lillet, on un forn de tota la vida farà les delícies dels més agosarats. Allà podrem comprar també els entrepans de bull blanc i negre, mel de la comarca i altres queviures. Dinarem a la zona alta dels prats alpins, tot just esperant a la Perdiu xerra.


















Què cal portar?

Donat que en aquelles dates, encara és possible trobar neu, haurem de portar roba adequada d'abric i botes de muntanya adients, així com també mitjons de recanvi. Si teniu raquetes de neu, porteu-les, per si de cas. No oblideu els binocles! Nosaltres, com sempre, portarem telescopi.


Quin preu te la sortida guiada?

No hi ha preu. Com sempre fem en aquest tipus de sortides, farem servir la “taquilla inversa”. En el suposat cas que el participant decideixi col·laborar, sempre serà de forma autònoma i en funció de les expectatives acomplertes.



IMPORTANT: cal inscripció prèvia enviant un mail a ecodelta.sortides@gmail.com deixant el vostre nom i cognoms, un telèfon mòbil de contacte



Perdiu xerra. Foto: Víctor Cañadas
Perdius xerra. Foto: Víctor Cañadas
Merla de pit blanc. Foto: Eio Ramon
Sobre la neu. Foto: Montse Moreno
Eio Ramon. Foto: Víctor Cañadas
Trencalòs. Foto: Víctor Cañadas
Sergio Hoces in action. Foto: Víctor Cañadas
Griva. Foto: Eio Ramon
Picot garser gros. Foto: Eio Ramon
Mallerenga d'aigua. Foto: Eio Ramon
Trencalòs. Foto: Eio Ramon

Isards. Foto: Montse Moreno
Sobre la neu. Foto: Montse Moreno
Trencalòs. Foto: Víctor Cañadas
Esperant la Perdiu xerra. Foto: Montse Moreno









































No hay comentarios:

Publicar un comentario