sábado, 21 de enero de 2017

Llacuna de Gallocanta 18 i 19.02.2017

Hem organitzat una sortida de tot un cap de setmana per gaudir d'un dels grans espectacles de la natura del mes de febrer: les desenes de milers de grues que s'ajoquen a la llacuna de Gallocanta just abans de tornar cap al nord a les seves zones de cria.
Visitarem el cap de setmana del 18 i 19 de febrer aquesta llacuna aragonesa on, just en aquestes dates, s'afegeixen a les moltes que hivernen les que ja comencen a tornar cap al nord, reunint en el moment àlgid més de 140.000 grues en pràcticament un sol estol! De dia les podrem veure escampades menjant pels voltants, mentre que al capvespre es produeix el màgic moment de l'arribada de milers i milers a la llacuna on passaran la nit. A primera hora de diumenge les podrem veure partir de la llacuna per marxar a alimentar-se als camps, en un altre moment especial. És una de les millors experiències ornitològiques d'Europa, i es produeix just en aquestes dates.

A més visitarem, després de la sortida matinal de les grues, les zones estepàriques dels voltants de la llacuna, on podrem trobar una gran diversitat de rapinyaires diurns, mussol emigrant, gangues i xurres, entre d'altres espècies difícils de veure a Catalunya.
 
Els interessats podeu demanar informació enviant-nos un mail a ecodelta.sortides@gmail.com
 
Places limitades!
 
                                  
 
 
 
 
 
 
Fotos de la sortida:
 
 
 

 


 

 
 
 

domingo, 8 de enero de 2017

Delta de l'Ebre 04.02.2017

El Parc Natural del delta de l'Ebre acull la majoria d'ocells aquàtics hivernants de Catalunya. Conèixer quins són els millors llocs per a visitar els espais naturals és molt necessari per una bona jornada ornítica. Durant aquesta visita guiada, ens endinsarem pels racons més amagats del delta per observar a través dels nostres telescopis al voltant de 100 espècies d'ocells i aprofitant el bon moment, mirarem de trobar les darreres rareses d'aquesta dies: Gamba Groga Petita, Cuereta Citrina, Còlit del Desert, Ànec Glacial, Ànec Capblanc i Fredeluga Gregària entre d'altres.
 

Quin serà el trajecte i com ens organitzarem?
  
Ens trobarem com ja és habitual a l'estació de tren del Prat del Llobregat a les 07:00h. En el mateix aparcament gratuït podrem deixar els cotxes restants i fer cua per la AP-7 fins a la sortida 41. Primer prospectarem l'hemidelta sud. A migdia creuarem el riu per prospectarl'hemidelta nord en busca de les darreres especialitats.  
 

 



 
Què cal portar?

 
Imprescindible dur els binocles. Cal portar també, l’entrepà/tapper per l’esmorzar i el dinar, i una mica d'aigua. A més, calçat adient per caminar per terreny terrós. A més, roba d'abric per a la primera i darrera hora del dia. Nosaltres portarem els telescopis per gaudir amb detall.

 

Quin serà el preu de la sortida?



No hi ha preu. Com sempre farem servir la “taquilla inversa”. En el suposat cas que el participant decideixi col·laborar, sempre serà de forma autònoma i en funció de les expectatives acomplertes.


  

IMPORTANT: cal inscripció prèvia enviant un mail a ecodelta.sortides@gmail.com deixant el vostre nom i cognoms, un telèfon mòbil de contacte

Camps deltaics © Antonio Arellano
 

Flamenc Comú © Antonio Arellano


Agró Blanc © Sergio Hoces
Sortint del nou aguait de La Tancada © Sergio Hoces
 

Gamba Verda © Sergio Hoces
Arpella Vulgar © Antonio Arellano
Aguait nou de La Tancada © Antonio Arellano
Prospectant la barra del Trabucador © Antonio Arellano

 
Territs Variants © Sergio Hoces
Punta de la Banya © Antonio Arellano
Territ Tresdits © Sergio Hoces
Els arrossars de l'Ebre © Antonio Arellano
Esmerla © Sergio Hoces
Becut © Sergio Hoces
En busca de la Fredeluga Gregària © Sergio Hoces
Capó Reial © Sergio Hoces
Flamenc Menut, l'estrella del dia © Sergio Hoces
El grup al complert © José Luis Copete