lunes, 16 de mayo de 2016

Plana de Lleida 04.06.2016

Sortida guiada durant tot un dia amb la finalitat d'observar el major nombre d'ocells de la plana de Lleida. Per tant, farem diferents visites a gran varietat de zones, no només als més representatius com són les zones estapàries o els secans, si no que també altres ambients com ara les llacunes, maresmes o zones de ribera. Aquesta combinació ens permetrà fer una llarga llista d'ocells en tan sols una sola jornada, observant ocells tant espectaculras com el Duc, la Ganga, el Cucut reial o la Terrerola rogenca.

 


Quin serà el trajecte?

 
Quedarem a les 06:30h a l'aparcament de cotxes de l'estació de tren del Prat de Llobregat. Tot just, a la part més propera a l'estació. Un cop allà, ens repartirem per dur el menor nombre de cotxes possible.  Marxarem dirección Lleida per la A-2, mirant d'aprofitar les primeres hores del dia. Un cop a la plana, buscarem entre els diferents punts estratègics per a l'observació, visitant zones d'importància com Mas de Melons, Timoneda d'Alfès, secans de Guissona, pantà d'Utxesa, etc.. A mitja tarda, en funció dels ocells que encara ens manqui per veure, iniciarem la tornada.
 




Quins ocells podrem veure?


Com que la finalitat d'aquesta sortida és observar el major nombre d'espècies possible, farem un munt d'observacions. Donarem prioritat a totes les especialitats de la zona, com ara la Ganga, el Cucut reial, la Terrerola rogenca, Terrerola vulgar, la Calàndria, el Trobat, el Sisó, Torlit, Còlit negre, Còlit ros, Merla blava, Botxí meridional, Pardal roquer, Oreneta cua-rogenca, Tallarol emmascarat, Tallarol de garriga, Tallareta cuallarga, Hortolà, Colltort, etc... però també altres espècies relacionades amb les zones aquàtiques, com el Cigne vulgar, Arpella vulgar, Agró roig, Mallarenga de bigotis, Bosqueta vulgar o el Repicatalons. Sense oblidar la gran majoria de rapinyaires nocturns i diürns com el Falcó mostatxut, l'Aligot comú, Xoriguer comú i petit, l'Àliga marcenca, l'Àliga calçada, etc.. Valdrà la pena per tant, dur la càmera fotográfica per poder immortalitzar bona part de totes aquestes espècies.!
 



Cucut reial

Trobat
 














Àliga marcenca























Què cal portar?

 
Imprescindible dur els binocles. Cal portar també, l’entrepà/tapper per l’esmorzar i el dinar, i una mica d'aigua. A més, calçat adient per caminar per terreny terrós. Per si de cas, crema solar! 

 

Quin serà el preu de la sortida?


No hi ha preu. Com sempre farem servir la “taquilla inversa”. En el suposat cas que el participant decideixi col·laborar, sempre serà de forma autònoma i en funció de les expectatives acomplertes.
 

IMPORTANT: cal inscripció prèvia enviant un mail a ecodelta.sortides@gmail.com deixant el vostre nom i cognoms, un telèfon mòbil de contacte