lunes, 25 de enero de 2016

Congost de Mont-rebei 13.02.2016


Sortida guiada durant tot un dia per a l'observació d'ocells, al congost de Mont-rebei, un paratge espectacular d’interès natural, en un indret que ens permet recórrer el Noguera Ribagorçana i extasiar-nos amb el paisatge, des de dos indrets ben diferents com Catalunya i Aragó.

 

 












Quin serà el trajecte?

 
Quedarem a les 06:30h a l'aparcament de cotxes de l'estació de tren del Prat de Llobregat. Tot just, a la part més propera a l'estació. Un cop allà, ens repartirem per dur el menor nombre de cotxes possible.  Romandrem tot el matí fent una petita ruta pel Congost, de poca dificultat i tornarem a darrera hora de la tarda, sobre les 19:00h. En funció del temps, farem una petita parada técnica als secans de Lleida per a observar alguna espècie d'interés.
 
 




Quins ocells podrem veure?


La primera part del trajecte es durà a terme a través dels boixos i roures martinencs, vorejant el pantà de Canyelles on ens acompanyaran espècies com el  Pinsà comú Fringilla coelebs, la Mallerenga Carbonera Parus major, Mallerenga Petita Periparus ater, Mallerenga Blava Cyanistes caeruleus, Mallerenga Cuallarga Aegithalos caudatus o la Mallerenga Emplomallada Lophophanes cristatus. Sentirem el reclam dels picots que hivernen a la contrada, com el picot verd Picus viridis i el picot garser gros Dendrocopus major, alhora que ens deixem enlluernar per l’espectacularitat del paisatge, el contrast turquesa de l’aigua amb la sinuositat dels roures. També podrem observar altres espècies de més alçada com el Sit negre Emberiza cia i si tenim sort, per la franja de cel entre Catalunya i Aragó, veurem passar l’Àguila daurada Aquila chrysaetos i el Trencalòs Gypaetus barbatus.  El rei de la jornada serà el nostre amic Pela-roques Tichodroma muraria, que trobarem grimpant  i aletejant com una papallona per les roques del congost. Haurem d’estar ben atents, ja que és un ocell força esquiu i sensible al constant passejar d’excursionistes i d’algun ciclista aventurat!.

Pela-roques al Congost el 23.01.2016

Pela-roques al Congost el 23.01.2016


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Què cal portar?

 
Imprescindible dur els binocles. Cal portar també, l’entrepà/tapper per l’esmorzar i el dinar, i una mica d'aigua. A més, calçat adient per caminar per la muntanya i roba d’abric per si el vent apareix.

 

Quin serà el preu de la sortida?


No hi ha preu. Com sempre farem servir la “taquilla inversa”. En el suposat cas que el participant decideixi col·laborar, sempre serà de forma autònoma i en funció de les expectatives acomplertes.


IMPORTANT: cal inscripció prèvia enviant un mail a ecodelta.sortides@gmail.com deixant el vostre nom i cognoms, un telèfon mòbil de contacte